Някои от сигурните знаци и симптоми за наличие на вътрешен мир у теб са:

Тенденция да мислиш и действаш спонтанно, вместо да се осланяш на страховете и на миналия си опит!

Когато си в хармония със себе си, не се нуждаеш от никакви други доказателства, за да вземеш решение и да предприемеш нещо, освен едно единствено. И то е гласът на сърцето ти да нашепва: „Направи го!“.

Неподлежаща на съмнение способност да се наслаждаваш на всеки миг.

Няма минало и няма бъдеще за хората в състояние на вътрешен мир! За тях има само тук и сега, и те знаят, че всеки един миг живот, всяко едно преживяване са безценни независимо дали са хубави или пък лоши. Всички те ни учат на нещо!

Губиш желание и не ти е интересно да съдиш другите хора.

Няма безгрешни хора, а и не трябва да има! Защото ако не са грешките ни, израстването ни няма да бъде истинско и пълноценно.

Загубваш всякакво желание да интерпретираш причините за действията на другите.

Когато знаеш колко струваш, спираш да приемаш лично всяка дума и действие на другите. Напротив! Наясно си, че не можеш да четеш мислите им и няма как да знаеш какъв житейски опит стои зад действията им, а и не си струва загубата на време да предполагаш.

Загуба на способността да се тревожиш.

Много сериозен симптом!В крайна сметка животът е това, което се случва, докато си правим планове и се тревожим за миналото, настоящето и бъдещето. По-добре е просто да поемем дълбоко дъх и да бъдем тук и сега!

Удовлетворение от все по-натрапващото се чувство, че си дълбоко свързан с другите хора и природата.

Всички сме едно и целият свят е един организъм! Когато го осъзнаеш, изпитваш едно странно смесено чувство на величие и смирение.

Все по-нарастваща тенденция да оставяш нещата да се случват сами, отколкото (да се опитваш) да ги предизвикваш и пришпорваш да се случат.

В един момент човек разбира, че всичко се случва с цел и тогава, когато трябва да се случи. В този момент в него настъпва едно вътрешно спокойствие, отдаване на нещата, които го вдъхновяват и правят щастлив и се заражда една спокойна увереност, че върви в правилната посока.

Ако изпитвате всички тези неща, честито! Вие сте излезли извън рамката на сивото ежедневие и Живеете Живота!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *