Днес ще споделя с вас, един случай от моята практика.

При мен дойде около 50 годишна жена с оплакването, че не може да спи спокойно, буди се по различно време през нощта и има затруднения с дишането.

Спомня си, че затрудненията с дишането се появяват около двадесет годишната и възраст и прерастват в астма, с която във времето успява да се справи, но все още остава някакъв проблем с ограничено и трудно дишане от време навреме по необясними за нея причини.

На въпроса ми случило ли се е нещо значимо на последно време, отговорът беше, че скоро е загубила нелепо близък човек.

Другият спомен, който изниква е от момент, когато е имала странно преживяване по време на рейки сеанс с нейния учител по рейки. Тук искам само да отбележа, че жената се занимава с различни практики и ползва алтернативни методи и медитация.

В това нейно преживяване се върнал ясен спомен от предишен живот. Тя е на двайсет години. Живее в Япония и е жена-самурай. Баща й не й позволява да се омъжи за мъжа, който обича, тъй като има друг избраник и се появяват хора, които я убиват. По същото време тя носи дете в утробата си. А убийството става чрез прекъсване на дишането. Именно това нейно преживяване носеше все още много силен заряд на безсилие, безнадеждност, страх, ужас и няма помощ от никъде. Дори нейният любим е вързан за едно дърво за да гледа убийството й и никой не може да помогне.

Попитах какво решение за живота може да е взела тогава. Какъв е живота за нея. Какво е нейното вярване за живота. Веднага излезе убеждението „Живота е страшен”.

Започнахме да потупваме с ТЕС за да намалим този ужас и страх, който сковаваше тялото и ограничаваше дишането й на 8 по скалата от 0 до 10 и се усещаше като тежест в гърдите и болки в гърлото. След няколко рунда с ТЕС дишането и болките се успокоиха и интензивността се намали на 3-4.

Изплува нов спомен. Майка й е разказвала, че когато се е родила е била цялата синя и най вероятно трудно е поела въздух и било възможно да е от задушаване. Сякаш лека полека нещата бяха започнали да излизат на повърхността и да се навръзват по някакъв начин.

Също така задуха при нея се появява около двадесет годишна възраст, когато губи приятеля при нелепа катастрофа. Същата тази обреченост, безпомощност и безнадеждност.

Продължихме да потупваме с ТЕС за да намалим усещането в тялото за обреченост, безпомощност и безнадеждност.

Преминахме плавно към Пренареждане на матрицата. Върнахме се там, където тя е бебе на 8 – 9 месеца и се намира в утробата на мама. Чувства се спокойна и защитена. Свързахме се с бебето и започнахме да го подготвяме за раждането му и появата му на бял свят. Оставих моята клиентка да му опише как изглежда света навън. Природата, птичките, децата които играят и всички любопитни неща които го очакват.

След известно време, тя каза: „Готово, бебето иска да се роди”. Попитахме бебето кой иска да го поеме, когато се роди? Бебето изобщо не се поколеба – баба. Оказа се, че баба е акушерка в същата болница. И тя го чака с много любов и нетърпение. Така че всички бяха  готови да преминем към раждането. Тук няма да описвам с подробности, но имахме едно чудесно раждане, свързване с любящата майка и щастливия баща, който посрещна бебето с гордост и възхищение и с думите „Това бебе прилича на мен”.

Цялото тяло на моята клиентка, цялото й същество, усещаше любовта която протича към нея от най близките й хора.Това беше едно красиво необикновено преживяване на безгранична, безусловна любов и радост.

След такова преживяване, сякаш светът се променя, настъпва едно ново осъзнаване, прозрение и разбиране. Сякаш възприятията на моята клиентка бяха много силно променени. Усещането за света се беше преобразило и нямаше следа от това старо вярване, че светът е страшно място. Имаше толкова много любов, радост, споделеност, която се усещаше във всяка клетка на тялото й.

След такова преживяване в хората нещо се променя на някакво много дълбоко ниво и те придобиват едно ново знание, усещане и нещо в живота им се променя завинаги.

Няколко дни след матрицата, моята клиентка сподели –„Не съм се събуждала и дишането ми е много по-добре.”

Нашата работа продължава, но виждате ли връзката, между емоциите и реакцията на тялото ни. Ако се събуждаме между 1 и 3ч. през нощта реагира нашия черен дроб. Емоциите, които са свързани с черния дроб са гняв, ярост и вина, които не ви позволяват да се отпуснете. Между 3 и 5 часа алармира нашия бял дроб и чувството е свързано с тъга и съжаление, ако ви се е случило нещо трагично и депресивно. Между 5 и 7ч.  – дебело черво – емоции: нетърпение, празнота, несигурност. Напомням само, че точките които използваме при ТЕС практиките оказват пряко влияние върху различни органи в нашето тяло. Балансират емоциите. Възстановяват спокойствието и ни помагат да навлезем по лесно навътре в себе си и в едно различно състояние на ум, дух и тяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *