Пренареждане на Матрицата с ТЕС е интуитивна техника надграждаща ТЕС

Създадена е от Карл Доусън – един от водещите световни експерти в областта на енергийната психология. Той е един от 29-те EFT мастъри в света. Карл Доусън е член на AAMET International (Association for the Advancement of the Meridian Energy Techniques). Методът Пренареждане на Матрицата е създаден през 2008 г. Това е ефективна медитативна техника, с която лесно се стига до корена на проблема и е изключително работеща за целенасочено осъзнаване и премахване на ограничаващи вярвания за себе си и света и позволява на тяхно място да бъдат изградени нови.

Карл Доусън въвежда термина “ЕХО”, което означава енергийна холограма на преживяване или травма, която се пази като спомен в нашето локално енергийно поле и води до възникването на негативно убеждение. Често това убеждение ни съпровожда през целият ни живот и контролира нашите решения.

В Пренареждане на матрицата ние гледаме на негативна или стресираща случка от нашия живот с очите на наблюдател. Общуваме с нашето „ЕХО” или по-младо АЗ, като отблокираме енергията на емоцията. Изцелявайки травмата и спомена за нея води до подобряване на емоционалното и физическото ни здраве, възвръща духовния баланс и повишава качеството ни на живот.

Пренареждане на Матрицата се прилага за посттравматични и депресивни разстройства, панически атаки, фобии, зависимости, при психосоматични пробеми, като високо кръвно, хранителни разстройства, проблеми с теглото и физически проблеми.