Сега, когато голямата опасност сякаш привидно е отминала и животът бавно се завръща към своя ритъм, всички усещаме и ясно чувстваме, че всъщност нищо не е както преди.

Много хора загубиха работата си, смениха местоживеенето си, разделиха се с близки на сърцето си роднини, приятели, членове на семейството си и животът ни е поел в съвсем различна посока и се чувстваме толкова малки пред силата на живота. И ако само до преди няколко месеца или половин година назад имахме чувството, че живеем в някаква относителна сигурност, яснота и можем да контролираме, да определяме какво ще се случва във всеки един ден, то сега сякаш животът ни подхвърля от една в друга посока. Всеки ден е много различен, непредвидим, появяват се нови обстоятелства, хора, факти и всичко е динамично. Промените продължават да се случват и макар да не се чувства така силно заплахата за живота, то борбата за оцеляване си остава на първо място за много хора. И всички ние преминаваме през огромен стрес от всички тези промени, които възникнаха така неочаквано, нарушиха обичайният ни начин на живот и предизвикаха силно емоционално сътресение вътре в нас. 

И някои хора реагират с паника (свръх-активност и дезориентация), а други с апатия, липса на всякаква активност, усещане за липса на ангажираност и застрашеност. Попадайки втази напълно необичайна ситуация, всяка реакция е нормална. 

Някои хора сякаш не се чувстват толкова пряко засегнати и пострадали, но това много наподобява автомобилна катастрофа, в която шофьорът не е получил сериозни увреждания, а е изпитал силен стрес на емоционално и психологическо ниво. Обикновено това травмиращо събитие се съпровожда със състояние на шок при водача, силен страх и пълна загуба на контрол над ситуацията. Не ви ли струва, че до голяма степен ситуациите са много сходни? 

Хората, които са се държали най-адекватно или са действали доста трезво също преминават през силен стрес. И въпреки, че са продължили да поддържат живота си близко до старото, т.е. продължили са да ходят на работа, да поддържат обичайните си занимания, забавления и се опитват да се нагодят към новото положение, към новия свят около всички нас, по един по щадящ за тях начин, също преминават през различни емоции и са подложени на напрежението от всекидневните интензивни промени. 

Важно е да се знае, че каквото и да направи човек в подобна ситуация, то е абсолютно нормално, предвид ненормалните обстоятелства.

Разпознавате ли признаците на травма у себе си?

Сигурен показател за преживян прекомерен стрес са признаците на гадене, повръщане, повишен пулс и кръвно налягане, изпотяване, усещане за задушаване (недостиг на въздух), „буца” в гърлото или стомаха, временна дезориентация, нарушения във възприятието за време. Времето минава по-бързо или значително по-бавно от обичайното. Става трудно да се възпроизведат хронологично събития от последните няколко часа или дни. Понякога се появяват некоординирани действия, непоследователност и хаотичност в мисленето, пасивност, световъртеж и др.

С отдалечаването във времето от инцидента, интензивността на тези състояния привидно намалява. Хората, които първоначално са реагирали свръхемоционално, се чувстват „обезчувствени”. Апатичните участници в инцидента усещат разразяваща се буря от емоции, които немогат да контролират с помощта на волята си. Настъпват изменения в поведението на всички участници в така наречения инцидент и съществува реална опасност от развитието на посттравматично стресово разстройство. Неговите симптоми могат да се проявят до 6 месеца след преживяното и могат да се изразяват в:

– чувство за вина – по-леко пострадалите изпитват лична вина за страданието на останалите

– самоизолация – умишлено и целенасочено избягване на контакти с други хора, за което се намират много рационални  обяснения и причини

– емоционална лабилност – склонност към често и лесно избухване, дори агресивно поведение, бърза смяна на настроенията, понякога и без външна причина, гняв, обърканост, умора, безпомощност, усещане за липса на контрол

– силна тревожност – усещане, че всеки момент ще се случи нещо изключително неприятно, с което няма да могат да се справят

– ярост и обвинения към хората, които по някакъв начин се възприемат като отговорни за проблема (началниците, подчинените, самия себе си, случайни странични наблюдатели, терепевта или Бог)

– нарушения на съня – трудно заспиване, кратък и лек сън, чести кошмари, свързани с преживяното

– нарушения на храненето – загуба на апетит, силно повишено желание за ядене или и двете състояния се редуват във времето

– натрапчиви спомени, които нахлуват и обсебват цялото съзнание, независимо от волята

– нарушения на концентрацията – намалява способността за задържане на вниманието: „Слушам, но не чувам какво ми говорят” или „Чета по няколко пъти един и същи пасаж и незнам какво пише”

– нарушения на говора – най-често заекване или неспособност „да се намери” дадена дума, когато говорим за случилото се 

– регрес – пострадалите се държат по начин, съответстващ на по-малка възраст (често тинейджъри започват да се държат като деца), без това да засяга интелекта им

– някои деца приемат за реалност свои фантазии, като се опитват да нагодят действителността към собствените си представи

– цялостна промяна в поведението, което води до промяна в семейните отношения.

В това състояние, за да възвърнем качеството си на живот, е абсолютно наложително да се потърси помощ от специалист или терапевт, тъй като когато стресът е прекомерен, често целият потенциал на човек не е достатъчен за отработването му.

Как да се справим?

Именно в такива случаи много успешно използваме мощно действащите методи на Енергийната психология, които бързо, щадящо и доказано работят за възстановяване на нашето психично и емоционално здраве постигане на повече хармония, спокойствие и вътрешен мир във всеки аспект от нашия живот. 

Методологията на Енергийната психология буквално променя мозъчната биохимия, като намалява нивото на хормона кортизол в кръвта, стимулира притока на ендорфини, което от своя страна води до промени в настроението и поведението. Третирането на различни акупресурни и акупунктурни точки по тялото води до възстановяване на системата ум-тяло, до неврологично преобразуване на преживяното и това от своя страна води до дълбока промяна в начина, по който това събитие бива запаметено – промяна в емоционалното и физическото запаметяване на спомена. 

В резултат на това спомена за това събитие е все още наличен, но благодарение на изцелителния процес, той вече се възприема като нещо, което е останало в миналото, без да оказва въздействие върху настоящето.

Всички сме чували изказвания като: ‘‘Всички сме енергия’’ или ‘‘Просто не резонирам  теб“. Предпоставката на Закона за привличането е че „вибрираме“ с определена честота, която привлича или отблъсква хора и ситуации към нас.

За мнозина изглежда, че има интуитивна основа на истината, която преминава през всички тези идеи, макар и да не е научно доказано.

Науката успява да намери иновативни начини да навакса и провери догми, които често се считат за истина от еони, и сега го прави отново.

Нов научно-изследователски репорт съобщава за разработването на нова техника за образна микроскопия, която дава уверение за важността на нашата „вибрационна честота“ и как тя може да бъде ключов елемент от живота. Винаги се е предполагало, че протеините в нашето тяло вибрират, но тази нова технология ни даде първите проверими доказателства, че това е вярно и е в състояние да бъде наблюдавано в най-малки измерителни скали.

Професорът по физика в университета в Бъфало Андреа Маркелц, който ръководи изследването и екипа, показа, че вибрациите, които се появяват в протеините, продължават да съществуват дълго време като „звъненето на звънец“. Целта на вибрациите е да позволят на тези протеинови молекули (градивни елементи на хормоните, невротрансмитери, тъкани на органи и т.н.) бързо да променят формата си и да се свържат с други протеини. В резултат на това нашите тела имат способността да изпълняват всяка необходима за живота функция, както познаваме. Тези протеини с най-различни форми и структури абсорбират светлина и вибрират в отговор на светлина с променяща се честота.

И така, какво означава всичко това? Че на клетъчно ниво ние непрекъснато вибрираме в отговор на светлина. Нашата честота може да предложи ключова информация за нашето здраве, която един ден може да бъде разбрана на по-високо ниво, което може да помогне за назначаване на лечебни интервенции с още по-голяма точност.В момента се прилагат широк спектър от енергийни модалности. Вероятно бъдещите изследвания ще бъдат арена, в която наблюдателните технологии ще могат да измерват резултати от лечение на енергийна основа.

Докато областта на енергийната медицина продължава да расте експоненциално; независимо дали това е ТЕС, Рейки, Therapeut Touch, Touch For Health, Healing Touch, Pranic Healing и много други, изглежда, че фините енергии и протеиновите изследвания могат да намерят място, където да се срещнат и допълнят, така както духовността, изследванията на съзнанието и квантовата физика правят.

Източник: https://www.efttappingtraining.com/vibrating-frequencies-energy/?fbclid=IwAR0A3jxsf9BGR2uG1NyXO4W1MriCrYX3O73csKgFKluev2vv-Xi0tOsr-oM

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ: 

[event-list cat=“ org=“ column=’2′ style=’grid’ cat-filter=’no’ org-filter=’no’ show=“ pagination=’no’ sort=’ASC’]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *